"... heeft een open communicatie en zorgt dat mensen gauw vertrouwd met haar zijn. Daarbij heeft ze veel kennis van zaken en weet dit goed in praktijk te brengen. Monique is een aanwinst voor het team!!"
- Jose Termond (Directeur PO)
"... is op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en schroomt niet om daarbij haar eigen ervaringen en inzichten te delen. Zij heeft een zinvolle en goede bedrage geleverd aan de onderwijskwaliteit ... "
- Brenda Turnhout (Directeur PO)
"... steeds weer onder de indruk van de professionele manier waarop Monique te werk gaat, zonder de mens achter de leerkracht en / of ouder uit het oog te verliezen."
- Marga Bol (RDO)
"... snel zicht op de problematiek en komt daarna met de juiste interventie. Een zeer ervaren intern begeleider die in korte tijd opdrachten tot een goed einde weet te brengen."
- Jos de Bruijn (Algemeen Directeur CPOB)
"... weet, ook in confronterende en lastige situaties, de juiste toon te vinden wat voor beweging zorgt bij personen die zij adviseert en coacht. De kwaliteit die Monique levert, onderscheidt haar van veel anderen."
- Linda van Summeren (RDO)
"... werkt heel doelgericht en doelmatig aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Monique weet wat de school en leerkrachten nodig hebben, mede doordat zij uitstekend communiceert en over een grote kennis van zaken beschikt."
- Ronald Wijers (Directeur PO)
"... levert een zeer positieve bijdrage aan zowel de inhoudelijke als de professionele ontwikkeling op onze school."
- Ton Gloudemans (Directeur PO)
"... een fijne professionele en zeer kundige IB-er / collega met daadkracht. Ze staat altijd voor de leerkracht klaar wanneer die een vraag heeft en gaat samen op zoek naar antwoorden."
- Natasja Borgman (Leerkracht)
"... zorgvuldig, open, leergierig en communicatief."
- Hiltje Karenbeld (HBO Docent Coaching)
"... een leergierige collega die nieuwe zaken vlot en doortastend aanpakt. Monique weet door de juiste vragen te stellen snel tot de kern van een hulpvraag door te dringen. Daarnaast heb ik Monique ervaren als iemand die zowel als begeleider als collega naar anderen kan luisteren."
- Joke Idema (Ambulant Begeleider)
"... kan snel schakelen en heeft door haar ervaring snel door waar de knelpunten liggen. Professioneel adequaat pakt ze de zaken op. Ze is zelfstandig en autonoom en is daarmee een volwaardige gesprekspartner voor zowel directeur als team. Ze gaat moeilijke situaties niet uit de weg en probeert situaties zo goed mogelijk op te lossen, met oog voor zowel korte als lange termijn."
- Annemarie Machielsen (Directeur PO)
"... is deskundig en weet wat er nodig is. Ze brengt rust en overzicht, is ondersteunend aanwezig en dat maakt haar bijzonder. Een prettige en professionele collega."
- Irene Jansen (college van bestuur Stopoz
"...zeer kundige en fijne IB-er om mee te werken. Heeft in korte tijd met de directie en team de zorg mede op orde gekregen."
- Mogens Domela Nieuwenhuis (directeur bestuurder ICBO)
"... heeft de continuïteit gewaarborgd. Haar professionele manier van werken en hoge mate van deskundigheid gaven een goed resultaat..."
- Harm Wildenberg (Directeur PO SO/VSO)
"Helder en positief kritisch... een deskundige collega"
- Gea Baars (Directeur PO)
"...bij terugkomst kreeg ik een zorgvuldige, heldere overdracht. Behalve dat Monique veel kennis en kunde bezit als IB-er, is zij prettig in de omgang, gestructureerd en heeft zij goede communicatieve vaardigheden."
- Tinca Valkering (Intern begeleider, orthopedagoog)
"...analytisch, sterk in communicatie, eerlijk, te vertrouwen en doet alles met het kind en/of de leerkracht op nummer één. Ik heb heel prettig samengewerkt met Monique. Zij verstaat de kunst van het afwegen: op de voorgrond treden en stelling nemen óf terugtrekken en anderen in hun kracht zetten. In een woord: een topper!"
- Suzanne van Beek (Teamleider Auris)